Share Article   
Submit to Facebook

UKS

Young Artist's Society

Address : Lakkegata 55D

www.uks.no


January 29 - February 15

Lene Baadsvig Ørmen: Dear Darkling


Velkommen til årets første utstilling på Unge Kunstneres Samfunds Vinterprogram: Lene Baadsvig Ørmens Dear Darkling. I det intime prosjektrommet i UKS’ lokaler på Tullinløkka presenterer Ørmen en serie abstrakte betongskulpturer.


Skulpturene blir til gjennom en spontan, taktil praksis. Kunstneren graver ut hulrom i en kasse med jord og fyller disse med betong og pigment. Hver enkelt form får så herdes, fullstendig innkapslet i jord. Fremgangsmåten legger føringer på hvilke former det er mulig å skape, samtidig som det er noe rituelt over måten skulpturene oppstår – og står opp – fra sine grotter i jorden.


Den arkeologiske prosessen med å hente skulpturene opp fra jord finner gjenklang i formene selv, som ved første øyenkast kan antyde et slektskap til eldgamle artefakter fra en ukjent kultur, eller minne om sakrale gjenstander Men først og fremst er de preget av en tvetydighet, som ikke setter én mulig tolkning over en annen. De peker mot et ubestemmelig territorium, hvor kunstneren både er skaper og oppdager, og fortid og nåtid dermed smelter sammen.


Utstillingen ledsages av en trykksak med bidrag av Jan Verwoert og Eirik Senje.


Lene Baadsvig Ørmen (f.1984, Fredrikstad, bor og arbeider i Oslo) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (avd. fotografi), Kunstakademiet i Tallin og Kunsthøgskolen i Oslo (avd. Kunstakademiet). Hun har bl. annet vist soloutstilling ved Another Space (København) og deltatt på gruppeutstillinger ved Auto Center (Berlin), Fat Relic (London) og Podium (Oslo).


Utstillingen Dear Darkling er en del av UKS’ vinterprogram 2014/15. I tillegg til sesongens to store soloutstillinger med Marthe Ramm Fortun og Kjersti Vetterstad, byr programmet på boklanseringer, performance, utstillinger av kortere varighet, filmvisning, én fullformats gruppeutstilling (april) og andre events. Programmet er juryert av UKS’ jury og kuratert av Johanne Nordby Wernø.

Dear Darkling er finansiert av UKS og Norsk Kulturråd.